Tillbaka till nyheter
17 oktober 2024 14:27

Ny hållbarhetsrapport från Lärandegruppen

Lärande har släppt sin hållbarhetsrapport för läsåret 2023/2024, där både elevernas och medarbetarnas utveckling står i centrum. Genom att integrera hållbarhet i både utbildningen och arbetsmiljön, skapas möjligheter för elever och medarbetare att växa och bidra till en mer hållbar framtid.

Ny hållbarhetsrapport från Lärandegruppen

"Vi vill fostra framtidens ledare och samhällsmedborgare som är medvetna om hållbarhetsfrågor och kan agera för en bättre värld," säger Mikael Karlsson, VD för Lärandegruppen i Sverige AB.

Genom samarbeten med olika branscher och organisationer möter Lärande samhällens kompetensbehov och säkrar elevernas framtida sysselsättning. 

"Skolan blir mer meningsfull när den är på riktigt," tillägger Mikael.

Arbetsmiljö och jämställdhet är också centrala frågor och Lärande strävar efter att vara en inkluderande organisation där alla ges lika rättigheter. Något som följs upp genom NMI (Nöjd medarbetarindex) samt Great Place to Work.

Under året har Lärande bland annat sparat 48 801 kg koldioxid genom att prioritera tågresor och att arbeta mer digitalt. Dessutom är 60% av artiklarna i Lärandes miljödesignprogram miljömärkta, vilket bekräftar företagets engagemang för hållbarhet.

Genom att integrera ny teknologi och hållbarhet i både utbildningen och den dagliga verksamheten påverkar Lärande inte bara elevernas framtid utan även medarbetarnas arbetsmiljö, och gör därmed verklig skillnad för hela samhället.

”Skola ska bedrivas genom samverkan med samhället vi lever i, i takt med samhällets utveckling, för att kunna möta framtidens krav. Skola ska vara inspirerande. Att lära ska vara lätt, roligt och lustfyllt och olikheter är en styrka som ska tas tillvara”, Jan Vikström, ägare och grundare av Lärandegruppen i Sverige AB.

Läs mer om vårat hållbarhetsarbete i vår rapport.

Vi vill fostra framtidens ledare och samhällsmedborgare!