Tillbaka till nyheter
28 augusti 2024 09:00

Marina Malmqvist - Ny VD för Lärande i Sverige från den 1 september

Marina Malmqvist har utsetts till ny VD för Lärande i Sverige AB som leder och driver Lärandes gymnasieskolor. Hon tillträder den 1 september 2024. Marina har varit en del av Lärandegruppen sedan oktober 2021 och har innehaft rollen som VD för Lärande Förskolor och Grundskolor (LFG). Under hennes ledning har LFG genomgått en betydande utveckling och stärkt sin position inom utbildningssektorn.

Marina Malmqvist - Ny VD för Lärande i Sverige från den 1 september

Marina Malmqvist har en gedigen bakgrund inom skolledning. Hon kom till Lärandegruppen från Stadsmissionens skolstiftelse, där hon hade ansvaret för Grillska Gymnasiet med både praktiska och teoretiska gymnasieprogram. Marina har omfattande erfarenhet av att leda utvecklingsprocesser och är skicklig på att skapa delaktighet inom organisationen.

"Jag är väldigt glad att Marina nu kliver in i rollen som VD för Lärande i Sverige. Under sin tid som VD för våra för- och grundskolor har Marina verkligen gjort ett utmärkt arbete, och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta driva Lärande i Sverige framåt," säger Mikael Karlsson, VD för Lärandegruppen.

I samband med Marinas nya uppdrag kommer Andreas Gydingsgård som idag är förskole- och grundskolechef att tillträda som tillförordnad VD för Lärande Förskolor och Grundskolor, medan en rekryteringsprocess inleds för att tillsätta denna tjänst permanent.