Tillbaka till nyheter
13 augusti 2024 15:01

Marina Malmqvist, VD för Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, invald i styrelsen för Föreningen Sveriges Skolchefer.

Marina Malmqvist, VD för Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, har nyligen valts in i styrelsen för Föreningen Sveriges Skolchefer (FSS). En förening som arbetar för att stärka skolchefers roll i det svenska skolsystemet och verkar för att främja en högkvalitativ utbildning i hela landet.

Marina Malmqvist, VD för Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, invald i styrelsen för Föreningen Sveriges Skolchefer.

Medlemmarna i FSS förening kommer både från fristående och kommunala skolor, och föreningen är fackligt och politiskt oberoende. 

Marina Malmqvist ser fram emot sitt nya uppdrag och att tillsammans med styrelsen påverka utbildningsfrågor och skolpolitik, på såväl lokal som nationell nivå.  

- Skolchefer och andra chefer inom skola har idag en central roll i ett Skolsverige som ständigt förändras, förnyas och utvecklas. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen utveckla aktiviteter och insatser samt påverka viktiga förutsättningar för både nuvarande och framtida chefer inom skola.

Marina betonar också vikten av samarbete med andra organisationer, offentliga förvaltningar och näringslivet för att bidra till skolutveckling i Sverige.

-Att få vara med och främja skolchefers utveckling nationellt, för en starkare, mer likvärdig och kvalitativ skola i hela Sverige är en förmån som jag verkligen ser fram emot.