Idag på förmiddagen har två av våra internetambassadörer på Erlaskolan, Jonatan Stridh och Kim Karlsson, hållit i en föreläsning i Almedalen. Som årets yngsta föreläsare imponerade de stort på de nära 50 deltagare som samlats under rubriken ”Vem guidar barnen på nätet”, ett seminarie med Telenor som värd.

Eleverna presenterade vad de fått lära sig genom Telenor Surf Academy, och hur de fört kunskaperna vidare, till andra elever, lärare och även utanför skolan.

Kim och Jonatan bjöd även in sin lärare i presentationen, Anders Skanetofth, som fick en möjlighet att från sitt perspektiv berätta om det eleverna lärt sig och hur de vuxit med utmaningen.

Efteråt var det många som ville ta chansen att prata med eleverna och Anders. Flera är intresserade av en fortsatt kontakt, för att se hur vi kan samarbeta i denna viktiga fråga. På plats var bl a Olle Johansson, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, som gärna vill bjuda in våra ambassadörer till kommunfullmäktige.

Efter en telefonintervju med Lisa Tilling på Sveriges Radio kl 14 åker eleverna hem till Norrköping igen. Säkert med en hel del nya kunskaper och erfarenheter i bagaget.

Mer information
Se gärna bilder från seminariet på Twitter och på Facebook.